BONTE ROCK FISTE in DEN BONTEN OS

zaterdag 30 april

TIME BANDITS

Time Bandits met frontman Alides Hidding scoorden in de 80-er jaren hits met "I'm specialized in you" en "Listen to the man with the golden voice"


In het voorprogramma op 30 april

C-JAKE

de band met Ann Verberk


Persbericht

Time Bandits en C-Jake

Grand Café Den Bonten Os Zaterdag 30 april - Bonte Rock Fiste met:

Op Koninginnedag kan de koningin uit haar dak gaan als ze een bezoekje brengt aan Den Bonten Os in Baarle-Nassau/Hertog, want daar geven C-Jake en de legendarische Time Bandits een grandioos concert!!! C-Jake, met Ann Verberk uit Baarle op de leadvocals, bijt het spits af en brengt (gevoelige) rock. Ze waren reeds eerder te zien in Den Bonten Os en bij Rock in de Tent en brachten toen veel ambiance.

Ambiance is er zeker te verwachten van de top-act TIME BANDITS. Met Alides Hidding op zang en gitaar brengt deze band een eigenzinnige mix van funk, disco, soul, rock en blues. Gestart in de 80-er jaren heeft deze rasartiest samen met TIME BANDITS heel wat teweeg gebracht getuige hun biografie. Het begon allemaal in 1981 met de danshit ‘Live it up’ . Deze single kwam zelfs op no.1 terecht in de Amerikaanse dance-charts. In 1983 bereikte de single ’I’m specialized in you’ De nummer 2 positie in de top 40. Het was een monsterhit met wel 90.000 verkochte exemplaren. In hetzelfde jaar bereikte de hit ‘Listen to the man with the golden voice’ een top tien positie. De internationale doorbraak volgde weldra met tournees in Franktijk, Amerika en Australie. Meer singles volgde in 1984 en 1985 en de band gaat opnieuw touren. Deze keer ook in Portugal.

In tussen werkte Alides Hidding in Amerika samen met Dan Hartman (Relight my Fire) wat tot succes leidde in de vorm van de hitsingle ‘I won’t steal away’. In 1989 besluit Alides Hidding in de USA te gaan werken als songwriter en dit betekende het voorlopige einde van de Time Bandits. In Amerika schrijft hij nummers voor ondermeer Jennifer Rush, Trini Lopez en The Nylons. Daarnaast schreef hij de muziek voor de tekenfilmserie ‘Star Street’. Sinds 1995 staat de hernieuwde versie van de TIME BANDITS op de planken. Repertoire met oude hits,nieuwe nummers en covers van ondermeer Tina Turner,Otis Redding en Jimi Hendrix wordt professioneel en met allure gebracht. Naast de band werkt Alides ook nog als songwriter voor Ruth Jaccott, Dana Winner, Helmut Lotti e.a. Kortom een veelzijdig muzikaal talent!!

De bezetting van TIME BANDITS bestaat uit:
Alides Hidding op vocals/gitaar
Marco Ligtenberg: keyboards, backing vocals;
Guus Strijbosch: bass;

Dave van den Dries:drums.

Voor meer info surf naar www.timebandits.nl

Voor een TOP avondje uit met Koninginnedag: op naar Den Bonten Os, Pastoor de Katerstraat 23, Baarle-Nassau/Hertog. [HS]


7Wheels was er ook bij en schreef op

Koninginnedag 2005:

Gouden Stemmen

Poeh…. Even bijkomen! Wat 'n avond zeg. En het leek zo rustig in Den Bonten Os, op die Koninginnedag. 's Middags was ik er ook al geweest. Toen was er nog niks aan de hand. Ja, een paar hotelgasten, die met hun tijd geen raad wisten en mensen die even kwamen uitblazen van de festiviteiten. Die hadden het er toen al over dat ze terug zouden komen voor de Time Bandits. Maar toen ik 's avonds terugkwam, zag ik ze niet. En die hebben dus echt wel wat gemist! Er was nog maar weinig publiek toen ik binnenkwam. Maar ja, er was overal iets te doen en je kunt je euro maar een keer uitgeven. Er zijn ongeveer 100 mensen afgekomen op dit groots aangekondigde optreden van twee geweldige bands.

Om kwart voor elf begon de band van Ann Verberk, die wij nog kennen als C-Jake, maar die nu bekend is onder de naam Sweat-Sweat-Sweat. De stijl van die formatie is in Den Bonten Os wel bekend, want Ann is zo ongeveer kind aan huis hier. Omdat ze een andere drummer hebben, klopte de vorige naam, die een samenraapsel van de eerste letters van de voornamen was, niet meer. En omdat muziek maken soms in het zweet des aanschijns wordt gedaan, is de naam Sweat-Sweat-Sweat niet eens zo slecht gekozen! Op het podium van Den Bonten Os was Ann heel goed. Ze haalde verscheidene keren het topje van de toonladder en haar muzikale kompanen begeleidden haar subliem! Ze verzorgden een fantastisch optreden.

................................

En toen de mensen van Time Bandits met als bezetting: Alides Hidding op vocals/gitaar Marco Ligtenberg: keyboards, backing vocals; Guus Strijbosch: bass; Dave van den Dries: drums; hun optreden begonnen, vloog de stemming omhoog! Iedereen kwam van zijn zitplaats omhoog en er werd volop gedanst en meegezongen met de band ging ongeveer een uur lang onafgebroken door met allerlei soorten muziek. Van Rock naar Blues en van Funck naar Salsa. Alles vloeide rimpelloos in elkaar over. En alle nummers die Time Bandits brachten, waren op een of andere manier wereldberoemd!!

En om 2 uur was het voorbij. Wel jammer, want de wegblijvers hadden geen gelijk. Het was echt goed!!

7Wheels.

 

www.sweat3.nl

andere info over c-jake