Bonte Rock Fiste

Den Bonten Os

vrijdag 25 februari 2005

deuren 20.00 uur - inkom vrij

VAN LUNTEREN

'The Voice' van Baarle, alias Thieu Ubben, presenteert na 'The Eldor Litter Band' zijn nieuwe groep. Pakkende rocksongs, gevoelige ballads, you name it, they've got it.

VAN LUNTEREN, niet te missen !

 

In broek en trui naar Blues en Rock

Vrijdag 25 februari 2005.

De week van de jaren zestig heeft me heel de week aan de radio "gebonden". Het was geweldig om weer eens terug te gaan in de tijd; de tijd van mijn jeugd en van de "echte" muziek. En vanavond wordt die week afgesloten. Op de radio met een ouderwetse "klasssenfuif", maar ik sluit hem af in mijn stamcafé bij de Bonte Rock Fiste. Daar treedt Van Lunteren op, een band van "ouwe rockers". Thieu Ubben uit Baol zingt, en die wil ik nog eens horen!

Om 8 uur nog gauw even het nieuws "meepikken" en dan naar Den Bonten Os. De weerman voorspelt een hele koude avond en nacht, dus voor de zekerheid neem ik maar een extra trui mee. En als ik aankom is de band net aan het soundchecken; de klappen op het drumstel komen goed over en de gitarist haalt hele mooie "riedeltjes" uit zijn instrument. Na een kort gezamenlijk coupletje zijn de mannen klaar voor het werk; het publiek mag komen! Blijkbaar weten de meeste mensen dat er niet meteen op het afgesproken tijdstip wordt begonnen. Als je tegen tienen binnen bent heb je nog niks gemist! Maar om kwart over 10 zoeken de mannen het podium op.

Ton Leijten pakt zijn gitaar, Jur Vinken gaat op de kruk achter het drumstel zitten terwijl Max van Ginniken zijn bas omhangt en "The Voice van Baol", Thieu Ubben, posteert zich achter de microfoon. xx De eerste set bestaat voornamelijk uit nummers uit de jaren 60/70. De Beatles en de Stones komen, via hun muziek, weer langs. Ook Jerry Lee Lewis passeert even; de pianopartij wordt subliem overgenomen door Ton's gitaarspel.

De stem van Thieu smeekt gewoon om Bleus. En die komt er ook. Verschillende nummers, o.a. van Dr Feelgood, komen heel goed over. Het publiek geniet! In dat publiek staan trouwens heel veel muziekanten. Ik telde wel vier verschillende drummers en even zoveel gitaristen uit andere bands die met een kennersoor staan te luisteren. Zelfs de jeugd is goed vertegenwoordigd!

De tweede set bestaat praktisch helemaal uit bluesnummers. "Nou voel ik me lekker," zucht Thieu en hij leeft zich helemaal uit in "zijn" muziek. Op het eind van de set gaat hij van het podium. "Ton wil ook 'n nummer zingen," is zijn antwoord op de vragende ogen. En inderdaad, de rauwe stem van Ton Leijten is heel geschikt voor de nummers die hij zingt. Max laat zich ook niet onbetuigd en speelt menige "solo" op zijn basgitaar. Maar na negen of tien nummers nemen ze weer een pauze om de kelen te smeren.

De derde set bestaat uit populaire bluesnummers en bekende nummers uit onze jeugd, die ze in een bluesjasje brengen. Geweldig! Maar het is zo weer laat. Een groot deel van het publiek is al naar huis. Die zullen op zaterdag werken? Als tegen half twee de laatste noten gespeeld zijn, ga ik met een tevreden gevoel naar huis. Van Lunteren was/is geweldig!!!

7wheels

 

Ton Leijten van Lunteren

Ton Leyten

 

 

 

 

Ton Leijten

 

In memoriam

Ton Leijten
'Van Lunteren'

Met ontsteltenis namen we kennis van het overlijden van TON LEIJTEN, gitarist van de band VAN LUNTEREN, die op 25 februari 2005 nog optraden bij de Bonte Rock Fiste.

Na een korte, heftige ziekte is Ton op 6 juni 2005 overleden.

Ons medeleven gaat uit naar zijn partner, familie, vrienden, kennisen en bandleden!

Organisatie van de Bonte Rock Fiste.