Bonte Rock Fiste in Grand Café Den Bonten Os


 

TON LEIJTEN TRIBUTE

  • zaterdag 27 mei 2006
  • deuren 21.00 uur - inkom vrij
  • Jacques Mees & Piet de Jong komen langs voor een acoustic tribute
  • Thieu Ubben & Friends die nummers brengen van Van Lunteren
  • Rob Grijsbach die liedjes van Ton zingt.

achtereenvolgens traden op:

[Click to enlarge image]
[Click to enlarge image]
Jacques Mees Piet de Jong
[Click to enlarge image]
[Click to enlarge image]
Average 32 Thieu Ubben
[Click to enlarge image]
[Click to enlarge image]
Ad Versmissen sr.

Tom Acton - www.fullspiral.nl

[Click to enlarge image]
[Click to enlarge image]
Thieu - Stephan - Ruud Ruud Schouten
[Click to enlarge image]
[Click to enlarge image]

Piet Schapendonk
[Click to enlarge image]
[Click to enlarge image]
Rob Rob Grijsbach 

27 mei 2006

Niks dan goeds!!

Het zou een bijzondere herdenking worden, de Ton Leijten Tribute op die zaterdagavond. Toen ik om half 10 in Den Bonten Os binnenkwam, zat er al flink wat volk binnen. Het is dat er iemand een plaatsje voor me vrij had gehouden aan de bar, anders had ik waarschijnlijk “achter aan moeten sluiten”!

Iedereen die binnen was heeft wel op de een of andere manier eens met Ton te maken gehad; de een had met hem in een band gezeten, een ander kende hem als tekstschrijver en een derde had meer een privé-herinnering aan hem. En er waren er ook binnen die gewoon kwamen luisteren naar de mooie liedjes die hij achter heeft gelaten, en dat waren er een hele boel!

Nadat alles was opgesteld en iedereen zijn eerste drankje had begonnen Jacques Mees en Piet de Jong het optreden met enkele ballades van eigen hand. Hier en daar moest af en toe nog iets “uitgeregeld” worden, maar over het algemeen was het een goed optreden van deze vrienden van Ton!

En toen kwam Average 32 het podium op. Zij speelden dan wel geen nummers die Ton geschreven had, maar het is zeker dat hij vanuit zijn huidige positie genoot van de zang van Thieu Ubben en zijn begeleiders. Ze speelden immers ook de nummers die Van Lunteren, Ton’s laatste “project”, in februari 2005 brachten. En Thieu deed zijn best om de sfeer van toen te evenaren.

Thieu zong nog enkele nummers van Ton, terwijl hij alleen begeleid werd door de jonge virtuoos Stefan Raaymaekers op gitaar. En toen kwam er een buitenlandse verrassing: Tom Acton uit Ierland, die met zijn ballades een saluut bracht aan een “brother in arms”, zoals ik hem hoorde zeggen.

Om te laten merken dat hij niet voor een gat te vangen is, kwam Thieu nog eens het podium op om een paar nummers te zingen. En nu werd hij bijgestaan door zijn “Friends” Ruud Schouten en Piet Schapendonk. Ook zij brachten nummers waar Ton zeker van genoot, als hij ze zelf al niet speelde of geschreven had. Samen met Ruud en anderen vormde Thieu in een nabij verleden The Eldor Litter Band, die ook al eens op het podium van D’n Bonte stonden.

En als afsluiter, maar dat heeft schrijver dezes niet meer meegemaakt, kwam het aangekondigde optreden van dé vertolker van de liedjes van Ton Leijten: Rob Grijsbach. Zoals gezegd, ik was er niet meer bij toen hij zijn optreden deed, maar ik heb begrepen dat het een goed optreden was en dat het talrijke publiek tevreden huiswaarts ging.

 

7WHEELS

......